Hoge bloeddruk verlagen

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Verlagen bloeddruk

Wat te doen bij hoge bloeddruk

Te hoge bloeddruk is ťťn van de risicofactoren voor een hartaanval (hartinfarct) en een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding). Daarom is het verstandig om hoge bloeddruk te voorkůmen of in het geval dat er al sprake is van te hoge bloeddruk, om deze weer te verlagen.

Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op de bloeddruk en de conditie van de hart- en bloedvaten. Mocht u hoge bloeddruk hebben, dan kunt u daar wellicht wat aan doen door uw leefstijl aan te passen. Daarnaast zijn er verschillende soorten medicijnen te krijgen, die de bloeddruk verlagen.

Zijn medicijnen tegen hoge bloeddruk echt nodig?

Misschien denkt u dat het zoín vaart niet zal lopen, maar hart- en vaatziekten zijn nog steeds de grootste doodsoorzaak in ons land. Uit vele onderzoeken is naar voren gekomen dat verlaging van de bloeddruk leidt tot een aanzienlijke vermindering van het aantal gevallen van hart- en vaatziekten.

Hoewel u lange tijd weinig of niets merkt van uw te hoge bloeddruk, is het toch zaak deze aan te pakken en omlaag te brengen. Neem de voorgeschreven medicijnen dan ook volgens het voorschrift van uw arts in. Het helpt als u de medicijnen dagelijks op een vast tijdstip inneemt, bijvoorbeeld na het tandenpoetsen. Ook een doseerbox of een medicijnpaspoort kan een handige ondersteuning zijn. Deze zijn verkrijgbaar bij uw apotheek.

Stop nooit zomaar op eigen initiatief omdat u denkt dat u de medicijnen niet meer nodig heeft. Overleg altijd eerst met uw arts! Krijgt u last van vervelende bijwerkingen, bespreek dit probleem dan met uw arts. Hij of zij kan de dosering bijstellen of een ander middel voorschrijven. -->

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Verlagen bloeddruk
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Bloeddrukverlaging.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)