Nieuwsoverzicht

Zoek in het nieuws

1 2 3 4 5 ... 18 volgende >>

Orgaan-op-chip-technologie krijgt impuls door Nederlandse samenwerking

Nederlandse universiteiten en industrie bundelen hun krachten in de nieuw opgerichte stichting hDMT (Institute for human Organ and Disease Model Technologies).

5/6/2015

Minder hart- en vaatziekten dankzij actief bruin vet

Een internationaal team van onderzoekers schrijft in Nature Communications dat actief bruin vet de hoeveelheid cholesterol in het bloed doet dalen.

13/3/2015

Schippers: ‘Helderheid voor patiënt over kwaliteit en kosten zorg’

Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag een rigoureus plan gepresenteerd dat patiënten het komend jaar meer en betere info geeft over de kwaliteit en kosten van hun zorg.

5/3/2015

Bijwerking? Melden!

Iedereen kan een bijwerking bij Lareb melden. Ervaart u een bijwerking tijdens het gebruik van uw geneesmiddel(en) of bent u zorgverlener en vermoedt u dat er sprake is van een bijwerking van een geneesmiddel? Meldt dit dan, ook al bent u er niet zeker van.

13/1/2015

Super-microscoop in VUmc brengt diepste van levende cel in beeld

Hoe vernietig je een kankercel? Hoe herstellen hartspiercellen zich? Hoe groeit een hersencel? Vandaag installeert VUmc de meest geavanceerde ‘STED-microscoop voor life sciences’ in de Benelux, waarmee onderzoekers antwoorden denken te vinden op al deze vragen.

2/1/2015

Nieuw gen gevonden dat bijnierhypertensie veroorzaakt

Een internationaal consortium met onderzoekers van het UMC St Radboud heeft een nieuwe DNA-mutatie ontdekt in bijnieradenomen.

21/8/2013

Mogelijk grotere kans op nierziekten bij appelvormig lichaam

Personen met een appelvormig lichaam hebben een grotere kans op het ontwikkelen van nierziekten. Het onderliggende mechanisme is niet goed bekend. Uit het onderzoek van arts-onderzoeker Arjan Kwakernaak van het Universitair Medisch Centrum Groningen blijkt nu dat bij hen sprake is van een verhoogde bloeddruk in de nieren.

17/4/2013

Zoutvermindering spaart half miljoen levens

Minder natrium in het Amerikaanse dieet zou over een periode van tien jaar honderdduizenden sterfgevallen kunnen voorkomen. Dat concluderen onderzoekers in de online publicatie van Hypertension van 11 februari.

15/2/2013

Vaker te hoge bloeddruk bij kinderen lagere sociaaleconomische groepen

Jonge kinderen uit lage sociaaleconomische milieus hebben tot twee keer vaker te kampen met hoge bloeddruk. Ouders uit deze groepen hebben vaak een lager opleidingsniveau en financiële status. In beide gevallen geldt hoe lager de status hoe groter de kans op een te hoge bloeddruk bij jonge kinderen.

14/11/2012

Vrouwen grotere kans op bijwerking van medicijnen

Vrouwen hebben een grotere kans op bijwerkingen van geneesmiddelen dan mannen. Het verschil tussen hen is het grootst bij medicijnen tegen hart- en vaatziekten. Bij plaspillen tegen een hoge bloeddruk hebben vrouwen een vier keer hoger risico op bijwerkingen die zo ernstig zijn dat een ziekenhuisopname nodig is.

18/9/2012

1 2 3 4 5 ... 18 volgende >>
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Bloeddrukverlaging.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)