Ga naar de beginpagina van Bloeddrukverlaging.nl

Nieuwsoverzicht

Zoek in het nieuws

1 2 3 4 5 ... 18 volgende >>

Bijwerking? Melden!

Iedereen kan een bijwerking bij Lareb melden. Ervaart u een bijwerking tijdens het gebruik van uw geneesmiddel(en) of bent u zorgverlener en vermoedt u dat er sprake is van een bijwerking van een geneesmiddel? Meldt dit dan, ook al bent u er niet zeker van.

13/1/2015

Super-microscoop in VUmc brengt diepste van levende cel in beeld

Hoe vernietig je een kankercel? Hoe herstellen hartspiercellen zich? Hoe groeit een hersencel? Vandaag installeert VUmc de meest geavanceerde ‘STED-microscoop voor life sciences’ in de Benelux, waarmee onderzoekers antwoorden denken te vinden op al deze vragen.

2/1/2015

Nieuw gen gevonden dat bijnierhypertensie veroorzaakt

Een internationaal consortium met onderzoekers van het UMC St Radboud heeft een nieuwe DNA-mutatie ontdekt in bijnieradenomen.

21/8/2013

Mogelijk grotere kans op nierziekten bij appelvormig lichaam

Personen met een appelvormig lichaam hebben een grotere kans op het ontwikkelen van nierziekten. Het onderliggende mechanisme is niet goed bekend. Uit het onderzoek van arts-onderzoeker Arjan Kwakernaak van het Universitair Medisch Centrum Groningen blijkt nu dat bij hen sprake is van een verhoogde bloeddruk in de nieren.

17/4/2013

Zoutvermindering spaart half miljoen levens

Minder natrium in het Amerikaanse dieet zou over een periode van tien jaar honderdduizenden sterfgevallen kunnen voorkomen. Dat concluderen onderzoekers in de online publicatie van Hypertension van 11 februari.

15/2/2013

Vaker te hoge bloeddruk bij kinderen lagere sociaaleconomische groepen

Jonge kinderen uit lage sociaaleconomische milieus hebben tot twee keer vaker te kampen met hoge bloeddruk. Ouders uit deze groepen hebben vaak een lager opleidingsniveau en financiële status. In beide gevallen geldt hoe lager de status hoe groter de kans op een te hoge bloeddruk bij jonge kinderen.

14/11/2012

Vrouwen grotere kans op bijwerking van medicijnen

Vrouwen hebben een grotere kans op bijwerkingen van geneesmiddelen dan mannen. Het verschil tussen hen is het grootst bij medicijnen tegen hart- en vaatziekten. Bij plaspillen tegen een hoge bloeddruk hebben vrouwen een vier keer hoger risico op bijwerkingen die zo ernstig zijn dat een ziekenhuisopname nodig is.

18/9/2012

Onderzoek naar effecten hart- en vaatfalen op dementie

De ziekte van Alzheimer en andere geheugenstoornissen zouden in de toekomst mogelijk beter behandeld kunnen worden met medicijnen tegen hart- en vaatziekten. Dat is de inzet van een nieuw onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam.

16/8/2012

Dikke kinderen hebben sterk verhoogd risico op hart- en vaatziekten

Tweederde van de kinderen met ernstige obesitas heeft één of meer risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Zelfs jonge kinderen tussen de twee en twaalf jaar hebben één of meer risicofactoren. Zo blijkt uit een studie van sociale geneeskunde van VUmc uitgevoerd onder Nederlandse kinderartsen.

30/7/2012

Helft hartpatiënten maakt fouten bij gebruik medicatie

De helft van de patiënten die in het ziekenhuis opgenomen zijn met een hartaandoening, blijkt na ontslag fouten te maken bij het innemen van de medicatie. Het maakt daarbij nauwelijks uit of ze voorlichting krijgen van een apotheker.

12/7/2012

1 2 3 4 5 ... 18 volgende >>
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Bloeddrukverlaging.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)